Wat is linkbuilding en hoe zet ik het in?

Zoekmachine optimalisatie kan onderverdeeld worden in drie onderdelen: backlinks, website content en techniek. De drie onderdelen zijn sterk afhankelijk van elkaar en dienen alle drie voldoende aandacht te krijgen in een online marketing strategie om voldoende resultaat te behalen. Van de drie onderdelen zijn backlinks het externe onderdeel waar niet altijd invloed op uit te casino 25 euro bonus ohne einzahlung 2020.

Wat is linkbuilding precies?

Linkbuilding draait om het verkrijgen van backlinks van andere websites. Er is sprake van een backlink wanneer een andere website in een artikel een klikbare link opneemt naar jouw website. Zoekmachines zien deze backlinks wanneer zij website bezoeken en houden bij hoeveel en vanaf welke website er wordt gelinkt. Op die manier krijgen zoekmachines een goed beeld van populaire content op internet. Zij gaan er namelijk vanuit dat een artikel met meer backlinks populairder is dan een ander artikel dat geen backlinks heeft. Backlinks zijn daardoor een belangrijke factor die wordt gebruikt om te bepalen welke posisities een websitepagina in de zoekresultaten krijgt voor een bepaalde zoekterm. Linkbuilding is het proces waarbij er met andere websites contacten worden onderhouden om de mogelijkheden te verkennen tot het plaatsen van backlinks.

Waar moet ik op letten bij linkbuilding?

Backlinks zijn van grote invloed op de posities van websites in de zoekresultaten. Er zijn daarom veel websites die de regels van zoekmachines proberen te omzeilen en gebruik maken van dubieuze tactieken. Om die reden letten zoekmachines niet alleen op het aantal links maar ook op andere kenmerken van de factoren, waaronder:

  • De relevantie van de link: een autodealer die linkt naar een autoverzekering is bijvoorbeeld erg relevant
  • De klikbare tekst van de link: bijvoorbeeld de link website optimalisatie die linkt naar de homepage van Bitrank is relevant
  • De snelheid waarmee nieuwe links ontstaan: als een website uit het niets honderden links van startpagina’s krijgt is het de vraag of het backlinks zijn die op een natuurlijke manier zijn ontstaan.
  • De autoriteit van de website die de link heeft geplaatst: een link van een landelijk dagblad is bijvoorbeeld waardevoller dan een link van een lokale blog

Let op: betaal nooit voor het plaatsen van links. Google verbiedt het kopen van links. Doe je dit toch, dan neemt Google maatregelen door je lagere posities in de zoekresultaten te geven.

Bitrank helpt met linkbuilding

Uiteraard helpt Bitrank je verder met linkbuilding voor je website. Zo krijg je inzicht in de waarde van je backlinkprofiel en vergelijk je dit met die van je concurrenten. Daarnaast zie je welke backlinsk je concurrenten hebben. Op die manier heb je meteen een startpunt voor je eigen backlink campagne.

Ronald

Ronald is online marketeer bij Bitrank. Hij is verantwoordelijk voor de blog, de nieuwsbrieven en het onderzoek naar nieuwe functionaliteiten voor Bitrank.

Reageren is niet mogelijk.