Bitrank 2.0: nieuw design, prijsmodel & partnermodule

bitrank v2 blogVersie 2.0 van Bitrank is live en daarmee is de grootste uitbreiding tot nu toe een feit. De afgelopen maanden hebben we intensief samengewerkt met gebruikers van Bitrank om te bepalen hoe we Bitrank nog beter konden maken. Het resultaat? Een verbeterd design, een beter prijsmodel en een zeer casino 25 freispiele.

Werk eenvoudig samen met je internetbureau

De nieuwe partnermodule is bedoeld voor bureaus, designers, freelancers of resellers die Bitrank willen inzetten om klanten te helpen met het verbeteren van hun online vindbaarheid. De nieuwe module biedt je als partner de mogelijkheid om, naast eigen websites, ook de websites van je klanten te beheren en te optimaliseren. Hoe werkt dat?

 • Klanten kunnen direct een offerte bij de partner aanvragen voor het uitvoeren van optimalisatie werkzaamheden
 • Automatische e-mail alerts houden de partner en de klanten van de partner op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen
 • Het is mogelijk om overzichtelijke PDF rapportages te exporteren om resultaten met klanten te bespreken
 • Nieuwe Bitrank gebruikers kunnen hun account aan het partner account koppelen en hiermee breidt je als partner eenvoudig je business uit
 • De partner kan er voor kiezen om de klant wel of niet mee te laten kijken in het optimalisatie dashboard

Met name de offerte module was een veelgevraagde uitbreiding. Wij zijn er van overtuigd dat deze uitbreiding veel gaat bijdragen. Je klant ziet in zijn dashboard op welke factoren zijn website slecht scoort en waarom het belangrijk is om deze te verbeteren. Een offerte is met één klik aangevraagd waarna je als partner een melding krijgt zodat je zelf een prijs kunt invullen voor het uitvoeren van deze werkzaamheden. De klant accepteert de offerte en je kunt direct aan de slag met het uitvoeren van de optimalisatie werkzaamheden. Ben je klaar? Sluit de opdracht af zodat je klant weet dat zijn website is geoptimaliseerd.

Bitrank offerte voorbeeld
In Bitrank bepaal je zelf de prijs voor het uitvoeren van werkzaamheden voor klanten.

Met de partner module willen we bureaus en eindgebruikers dichter bij elkaar brengen. Soms heb je als eindgebruiker niet de middelen, tijd of kennis om bepaalde factoren op je website aan te maken. Door je Bitrank account te koppelen aan een partner vergroot je eenvoudig de mogelijkheden om je website beter vindbaar te maken. Bitrank zal zich daarbij als onafhankelijk platform opstellen dat zowel het bureau als de klant van deskundig advies en transparant inzicht voorziet.

Verbeterd gebruikersgemak

Zodra je inlogt op Bitrank zal direct de nieuwe indeling en het nieuwe design opvallen. We hebben de menustructuur vereenvoudigd door enkele schermen te schrappen en samen te voegen. Daarnaast worden alle navigatie elementen in het menu aan de linkerzijde weergegeven. Je zult merken dat er veel ruis is verdwenen, de data die echt belangrijk is zal er meer uitspringen. Wat hebben we nog meer aangepast?

 • Per factor wordt met een sterrenbeoordeling aangegeven hoe belangrijk deze is in het optimalisatieproces
 • Iedere factor beschikt over een offerte knop zodat je direct een offerte kunt aanvragen bij je partner
 • De techniek module toont per factor welke pagina’s er geoptimaliseerd kunnen worden
 • De module populariteit toont duidelijker aan hoe groot je online autoriteit is
Bitrank nieuw design
Het nieuwe design legt de focus op belangrijke data van je website.

Meer inzicht in klantgedrag

De bezoekers module is flink onder handen genomen. Hoewel de module in de oude versie belangrijke gegevens toonde hebben we hier extra gegevens aan toegevoegd. Uiteraard op een overzichtelijke manier. Onderstaande gegevens tonen we nu extra:

 • Verbeterde opzet van de locatie weergave van bezoekers in Nederland
 • Herkomst van bezoekers via zoekmachines, websites en e-mailcampagnes
 • Verdeling tussen websitebezoek via smartphones, tablets en desktops
 • Welke sociale netwerken het meeste bezoek opleveren

De weergave van de gegevens die we eerder al toonden is verder verfijnd zodat je sneller en beter de juiste informatie kunt filteren voor het gebruik in rapportages voor jezelf of je klanten.

Verbeterd prijsmodel

Veel gebruikers van Bitrank geven aan meerdere websites te willen analyseren en optimaliseren. Het prijsmodel is daarom gewijzigd zodat het goedkoper wordt om meerdere websites te beheren. We introduceren de nieuwe Bitrank pakketten voor zowel eindgebruikers als partners. Het is vanaf nu mogelijk om voor slechts €99,00 per maand vijf websites te analyseren en te optimaliseren. De nieuwe pakketten stellen ons in staat om onze dienstverlening verder te verbeteren en nog sneller nieuwe functies uit te rollen. Bekijk het volledige prijsoverzicht en start vandaag nog met het optimaliseren van je online vindbaarheid!

Wil je aan de slag met versie 2.0 van Bitrank?

Ronald

Ronald is online marketeer bij Bitrank. Hij is verantwoordelijk voor de blog, de nieuwsbrieven en het onderzoek naar nieuwe functionaliteiten voor Bitrank.

Reageren is niet mogelijk.