Bitrank verder gestroomlijnd in versie 1.1.2.

bitrank-nieuwe-versie gimpWe gaan 2014 in met een nieuwe versie van Bitrank! Versie 1.1.2. Met de feedback op de nieuwe functies en de snelheid optimalisatie die we eind 2013 hebben uitgerold is Bitrank verder gestroomlijnd. De wijzigingen gaan er vooral voor zorgen dat informatie nog beter te vinden is.

Verbeteringen van weergave websitegegevens

We vinden het erg belangrijk dat jij als gebruiker inzicht in en controle over de prestaties van je website hebt. Op basis van de feedback die we recent hebben verzameld zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  1. Prioriteit factoren: bij iedere factor worden nu sterren getoond die de priorisering aangeven voor het optimalisatieproces. Één ster geeft een lage prioriteit aan, twee sterren een gemiddelde prioriteit en drie sterren geven een hoge prioriteit aan.
  2. Indicatie aantal taken: als er voor een onderdeel geen taken meer openstaan wordt dit vanaf nu weergegeven door een groen bolletje in plaats van een rood bolletje.
  3. Zoekmachine vriendelijke opmaak van gegevens: Bitrank herkent nu beter of video’s, recensies, bedrijfsgegevens of breadcrumbs op een zoekmachine vriendelijke manier zijn opgemaakt. Let op: Bitrank richt zich op de microdata standaard die Google aanbeveelt!
  4. Weergave openstaande taken: in het overzicht techniek wordt nu met een rood bolletje aangegeven hoeveel taken er openstaan per pagina.
  5. Doodlopende links: Bitrank controleerde al op het herkennen van doodlopende links. Vanaf nu geeft Bitrank precies aan op welke pagina een doodlopende link is gevonden en naar welke pagina deze verwijst, zodat jij deze snel kunt aanpassen. Niets is vervelender dan bezoekers verliezen aan een niet bestaande pagina.
Doodlopende links analyse
Niet weergave voor doodlopende links.

Interface verbeteringen

Naast het verbeteren van de weergave van gegevens in Bitrank hebben we ook de algehele gebruikerservaring verbeterd. De volgende verbeteringen zijn doorgevoerd:

  1. De knop voor het toevoegen van een website toont niet meer het abonnementen overzicht maar laat je direct een nieuwe website toevoegen.
  2. De analyse en het koppelingsverzoek voor sociale media accounts worden alleen weergegeven als deze zijn toegevoegd aan het Bitrank account. Hoewel we altijd aanraden om je online zichtbaarheid te verbeteren via sociale media kanalen kan het zijn dat het gebruik van sociale media niet altijd in je strategie past.
  3. In sommige gevallen blokkeren servers de toegang tot een website voor software van derden. Indien dit het geval is kan Bitrank niet de benodigde gegevens ophalen. Vanaf nu wordt duidelijk gemeld wanneer Bitrank geen toegang heeft tot een website. Wel bekijken we graag, in overleg met jou, de alternatieven in zo’n geval.
  4. De weergave van de knop voor het downloaden van rapportages is verbeterd.

Naast deze verbeteringen zijn we druk bezig met een grote uitbreiding voor Bitrank. Het zal onder andere eenvoudiger worden om meerdere website’s te beheren vanuit een Bitrank account. Daarnaast kun je eenvoudiger samenwerken met een technische partner voor het optimaliseren van je website. Deze functies zullen het nieuwe partnermodel ondersteunen dat binnenkort wordt gelanceerd. We presenteren graag de mogelijkheden van het partermodel voor internetbureau’s, reclamebureau’s of grafische bureau’s. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Ronald

Reageren is niet mogelijk.